Varkenshouderij

Nieuws

NVV en LTO bezorgd over sluiting Hilckmann

De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) en LTO Varkenshouderij betreuren dat Hilckmann en Slachthuis Nijmegen per direct stoppen met hun activiteiten. Ook zijn ze zeer bezorgd over de gevolgen voor de markt.

"De reden die Hilckmann geeft voor de sluiting van de slachterij markeert het belang dat het bedrijfsleven én de overheid moeten blijven inzetten op het bevorderen van export naar China", aldus NVV-voorzitter Ingrid Jansen en voorzitter van LTO Varkenshouderij Eric Douma.

'Export China essentieel voor vierkantsverwaarding'

Export naar China is volgens de belangenorganisaties essentieel voor de vierkantsverwaarding van het Holland Varken, oftewel het kunnen afzetten van alle delen van het varken. De voornaamste reden voor Hilckmann om te stoppen, is dat China het bedrijf geen exportvergunning verstrekt.

NVV en LTO vrezen lagere varkensprijzen

NVV en LTO Varkenshouderij zijn zeer bezorgd over de gevolgen van deze ontwikkelingen voor varkenshouders. De organisaties zijn bang dat de varkensprijzen daardoor nog lager komen te liggen dan nu al het geval is. NVV en LTO Varkenshouderij roepen marktpartijen dringend op om rekening te houden met deze omstandigheden. Jansen en Douma onderstrepen nogmaals het belang van het slagen van het traject vitale varkenshouderij, onder leiding van Uri Rosenthal, om te komen tot een rendabele varkensvleesketen in Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.