Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Minstens €20 meerkosten voor krulstaart

De consument zal bereid moeten zijn €20 tot €25 per varken meer te betalen voor varkens met intacte, niet aangevreten krulstaarten. Dat schrijft de belangenbehartiger voor varkenshouders in de Duitse deelstaat Thüringen, IGS.

In deze deelstaat doet een groep van 18 varkenshouders mee aan een project om stapsgewijs af te zien van het staartcouperen van biggen.

Vanaf halverwege 2017 zullen de eerste bedrijven biggen opleggen met ongecoupeerde staarten. Eerst wordt gewerkt aan optimalisatie van het voer, de hokinrichting en het drinkwater voor de pilotbedrijven van start gaan. Niettemin houdt men rekening met een lastig traject en vreest men dat meer antibiotica nodig zijn. Als toch aan de biggenstaarten wordt gevreten en verwondingen ontstaan, zijn er meer medicijnen nodig, is de inschatting.

Laatste reacties

  • Snel

    wat schieten wij en `t varken daar mee op ? niks dus

  • John*

    kinkt leuk die 20 euro extra maar waar boven op?? met zulke dingen moet je alleen beginnen als je harde afspraken kan maken met een vergoeding voor kostprijs + marge. stel je hebt 150 euro per varken nodig om te draaien, dan zal je voor je krulstaart varkens toch echt wel een bedrag van 170 euro vast moeten leggen voordat je er aan begint.

Of registreer je om te kunnen reageren.