Varkenshouderij

Nieuws

Denen wennen aan vrijloopkraamhok

Deense varkenshouders bereiden zich voor op het houden van kraamzeugen in vrijloophokken.

Deze bezoekers van landbouwbeurs Agromek bekijken het hok van stalinrichter Graekjaer. Vrijloopkraamhokken worden mogelijk verplicht in Denemarken in 2030. Om daarop voorbereid te zijn loopt nu een proef met tien verschillende vrijloophokken in Denemarken. De derde ronde zeugen zit er nu in. De ProDromi van Vereijken Hooijer staat ook in de proefstal.

Voorsorteren op toekomstige eisen

Deense boeren hebben samen 4.000 zeugen in losloopkraamhokken. Tien jaar geleden zat het aantal op 300 vrijloophokken. Ook in Nederland zijn er verschillende bedrijven die investeren in vrijloopkraamhokken om zo voor te sorteren op mogelijke toekomstige eisen.

Of registreer je om te kunnen reageren.