Afbeelding: DGB VarkensNieuws

DGB-directeur Logtenberg wil grote overnames doen

De Groene Belangenbehartiger (DGB) is uit op een snelle groei door middel van bedrijfsovernames. Dat vertelt directeur Mark Logtenberg in reactie op het persbericht waarin een beursgang wordt aangekondigd.

“Tot op heden groeiden we vooral organisch. Met het aantrekken van geld op de beurs hebben we de mogelijkheid om bedrijven te kopen en sneller te groeien. Met een beursgang ligt de kapitaalmarkt aan onze voeten.” DGB is in de varkenshouderij actief onder de naam varkenspost en IKB Nederland Varkens.

‘Van zaadje tot karbonaadje’

Welke bedrijven Logtenberg op het oog heeft wil hij niet zeggen. Alle bedrijven die actief zijn in het stuk ‘van zaadje tot karbonaadje’ vindt hij interessant. Met een beursgang ziet Logtenberg een platform voor samenwerking in de keten ontstaan dat tot op heden niet bestaat. “Doordat aandelen gekocht kunnen worden, kunnen bedrijven op 2 manieren inspraak krijgen op het gebied van kwaliteit en conceptontwikkeling. Via het hebben van aandelen en door zitting te hebben in het bestaande College van Deskundigen”, aldus Logtenberg.

Mark Logtenberg.
Foto: Bart Nijs

Interne DGB-organisatie ‘flink op de schop’

Om een beursgang mogelijk te maken, zegt Logtenberg dat de interne organisatie van DGB flink op de schop is gegaan het afgelopen jaar. “Een beursgenoteerd bedrijf moet volledige openheid geven over de eigen organisatie. Daar hebben we hard aan gewerkt.” Wie er in de Raad van Commissarissen zitting nemen kan Logtenberg echter nog niet vertellen. De nieuwe, transparante bedrijfsstructuur ziet Logtenberg als een sterk gegeven om stappen te zetten in de wereld van kwaliteitscontrole, databasebeheer en ketensamenwerking.

Verenigde Nederlandse Compagnie

De beursgang van DGB wordt mogelijk gemaakt door het bedrijf onder te brengen binnen de Verenigde Nederlandse Compagnie (VNC). Logtenberg zegt veel vertrouwen te hebben in Geert Schaaij, de man achter VNC. “De samenwerking is supergoed en er zijn geen belemmeringen om snel aan de slag te gaan.”

Boerderij volgt iedere week de ontwikkelingen van grote agrifoodbedrijven die beursgenoteerd zijn. Bekijk alle reportages hier.

Meer informatie over de aandelenkoersen vind je in Boerderij Marktprijzen:  

ForFarmers
Südzucker
Deere
Agco
CNHI
Fonterra
Beheer
WP Admin