Varkenshouderij

Nieuws 5 reacties

Markelose zeug werpt 27 biggetjes

Markelo - Op het varkensbedrijf van Henk Veltkamp zijn 27 biggen geboren bij één zeug.

Tijdens de avondcontrole lagen er vijf biggen bij de zeug. De volgende ochtend was het aantal opgelopen tot 27 stuks, meldt regionale nieuwszender RTV-Oost. De biggen zijn zonder hulp ter wereld gekomen. Twee biggen hebben het niet overleefd. Een worp van 27 biggen is extreem veel: bijna de jaarproductie van een zeug, die gemiddeld twee worpen per jaar krijgt. Met de zeug en biggen gaat het goed. De biggen krijgen bijvoer en een deel ligt bij een andere zeug. Voor de zeug was het de eerste worp.

'Vruchtbare grond'

Volgens Veltkamp is de Markelose grond erg vruchtbaar. De 'buurvrouwen' van de hoogproductieve zeug kregen 18 en 21 biggen. De varkenshouder geniet van zoveel nieuw leven. Als die biggen gaan ademen en later gaan lopen, 'dat is toch prachtig.'

Laatste reacties

 • farmerbn

  Leuk maar de boer krijgt met dit bericht alleen maar problemen.

 • polsbroek

  De boer kan ze moeilijk terug sturen

 • Vhouder


  ga zo door beuren we volgend jaar 1 euro per big en 10 cent per kilo vlees

 • hooghoes

  Ik denk dat de hokafscheiding niet meer te best is !!

 • Versteeg1


  al de 3 reacties hierboven kloppen ( behalve de laatste ), zeugen kunnen extreem veel produceren maar beter niet om dit in de media te vermelden

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.