Varkenshouderij

Nieuws

Duizenden biggen omgekomen bij schuurbrand

Ootmarsum - In het Twentse plaatsje Ootmarsum zijn donderdagnacht ongeveer 2.000 biggen omgekomen door een schuurbrand. Dat meldt de brandweer Twente.

Het vuur brak rond 1.30 uur uit op het boerenbedrijf aan de Ottershagenweg. Omdat de brand uitslaand was, konden brandweerlieden ter plekke niet meer naar binnen om de dieren te redden. Prioriteit had vooral om de naastgelegen schuren te behouden. Die stonden vol met schapen en koeien. De brandweer wist overslag naar die schuren te voorkomen.

Rond 3.00 uur was het vuur onder controle. Van de schuur met biggen is niets meer over. Mogelijk is de brand veroorzaakt door blikseminslag. In Twente heeft het donderdagnacht flink geonweerd en gebliksemd, aldus de brandweer.

Of registreer je om te kunnen reageren.