Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Zeugenhouderij Duitsland slinkt

Wiesbaden - De zeugenstapel in Duitsland slinkt. Volgens cijfers van het Statistische Bundesamt was het aantal zeugen begin mei 1,1 procent kleiner dan een half jaar eerder.

De statistici telden begin mei 2,029 miljoen zeugen, 23.400 minder dan begin november. De vleesvarkensstapel slonk in dezelfde periode met 2 procent naar 12,16 miljoen dieren. De totale varkensstapel omvatte 28,1 miljoen dieren: 0,7 procent minder. Het aantal varkensbedrijven nam met 3,3 procent af naar 25.900, waarvan 9.900 zeugenhoudende bedrijven (min 2,5 procent).

Laatste reacties

  • Oké dan

    1,1% minder zeugen en 2% minder vleesvarkens dus per saldo meer biggen tov vleesvarkens. Zeker als je er van uit gaat dat de minder productieve bedrijven stoppen en het aantal biggen per zeug toeneemt. Dus zelfvoorzieningsgraad biggen neemt toe in duitsland.

  • Oké dan

    In den letzten sechs Monaten hat sich die Zahl der in Deutschland gehaltenen Ferkel um rund 2,6% auf 8,3 Millionen Tiere erhöht.

Of registreer je om te kunnen reageren.