Varkenshouderij

Nieuws

Westfleisch geeft toeslag bij hoogste salmonellastatus

Münster - Westfleisch gaat contractleveranciers die goed presteren bij de salmonellapreventie belonen.

Het Westfaalse slachterijconcern betaalt vanaf 6 juli een bonus van 40 cent per varken van een bedrijf dat kan bogen op de salmonellastatus categorie 1 ofwel de beste categorie in het salmonnellabestrijdingssysteem. Bedrijven in de categorie 2 krijgen voortaan nog slechts 20 cent per dier.

Belonen van de 'goede' leveranciers vindt het coöperatiebestuur beter dan korten op betaling van de leveranciers die de zaak niet onder controle hebben. Het blijft wel zo dat de leveranciers in zowel categorie 2 als categorie 3 erachter moeten zien te komen waardoor de salmonellacontaminatie wordt veroorzaakt, zodat ze alsnog een hogere status kunnen krijgen, aldus Westfleisch.

Of registreer je om te kunnen reageren.