Varkenshouderij

Nieuws 4202 x bekeken

Top 10 Duitse varkensslachterijen

Damme - Duitsland slachtte afgelopen jaar 58,85 miljoen varkens, dit is met 0,2 procent een kleine stijging ten opzichte van 2013.

Het is een toename van 90.000 varkens. Dat blijkt uit cijfers van de Duitse varkensvakbond ISN, samengesteld op basis van slachterijgegevens en statistiekbureau Destatis. De vakbond stelt elk jaar een top 10 op van Duitse slachterijen op basis van het aantal slachtingen. Tönnies blijft de onbetwiste marktleider, dat 26,5 procent van de slachtingen voor zijn rekening nam.  Bij Vion kwamen er afgelopen jaar minder varkens aan de haak. Het aantal geslachte varkens daalde met ongeveer 500.000 op 9,1 miljoen varkens. Slachterij Westfleisch slachtte 7,65 miljoen varkens in 2014, een stijging van ongeveer 3 procent ten opzichte van 2013. De vierde plaats in de ISN-slachthuis-ranking is toegewezen aan Danish Crown. Bij Danish Crown in Nedersaksen Essen/Oldenburg kwamen afgelopen jaar 2,6 miljoen varkens aan de haak, dit is 5 procent minder dan in 2013.

Of registreer je om te kunnen reageren.