Varkenshouderij

Nieuws laatste update:24 dec 2015

Verkoop Deense zeugen wordt gestroomlijnd

De verkoopvoorwaarden van Deense varkensgenetica worden in 2016 wereldwijd gelijkgetrokken. Er is een nieuw bedrijf gevormd dat eigenaar is van het merk DanAvl.

Hoofdaandeelhouder is het Deense varkensonderzoekcentrum DPRC. Mede-aandeelhouder zijn de huidige distributeurs van varkensgenetica SPF en DanBred international. De overige distributeurs krijgen in de loop van 2016 een nieuw contract aangeboden voor de verkoop van Deens fokmateriaal en sperma.

Dat verklaart Claus Fertin, directeur van de organisatie. Naast de twee distributeurs die aandeelhouder zijn in de nieuwe organisatie, zijn er nog zo'n 10 bedrijven die een contract hebben om Deense varkensgenetica te verkopen. Fertin hoopt dat zij allen een licentie willen aangaan om Deense genetica te blijven verkopen.

Omzet misgelopen

De Denen beogen met de nieuwe structuur de verkoop van genetica en alles wat daarbij komt kijken meer met elkaar in lijn te krijgen. Door de verouderde structuur heeft men de afgelopen jaren omzet misgelopen, stellen zij.

Of registreer je om te kunnen reageren.