Varkenshouderij

Nieuws

Belgische voerindustrie: Ketenoverleg voortzetten

Bemefa, de belangenorganisatie van Belgische mengvoerfabrikanten, roept alle partijen uit het Belgische Ketenoverleg op om te blijven onderhandelen.

Woensdag werd bekend dat een akkoord is mislukt tussen het Ketenoverleg tussen landbouworganisaties en distributie en voedingsindustrie.

Toeslag zeugenhouders noodzakelijk

"Wij doen een dringende oproep om de voltallige stuurgroep van het Ketenoverleg agrovoeding samen te brengen voor een grondige evaluatie van de stand van zaken", laat Befema weten. Volgens de mengvoerbranche is een toeslag voor zeugenhouders op korte termijn noodzakelijk.

Geen overeenstemming invulling steun

Bemefa betreurt het dat de ketenpartners niet tot overeenstemming komen over de invulling van een steunregeling. In augustus beloofden de ketenpartners nog €30 miljoen bijeen te brengen voor de varkenshouders. De gezamenlijke landbouworganisaties voeren publieksvriendelijke acties. De Belgische politiek probeert het Ketenoverleg weer bij elkaar te brengen.

Of registreer je om te kunnen reageren.