Varkenshouderij

Nieuws 3 reactieslaatste update:12 okt 2015

Straathof gaat Mariënhemers bijpraten

Het bedrijf Sebava van varkenshouder Adriaan Straathof houdt aanstaande donderdag een informatieavond in Mariënheem (Ov.) om omwonden bij te praten over de plannen met hun varkensbedrijf.

De gemeente Raalte, waaronder Mariënheem valt, verklaart dat Straathof 2 oktober een verzoek heeft ingediend voor een MER-beoordeling (milieueffectrapportage). De gemeente heeft 6 weken tijd voor de toets. Straathof heeft daarna nog een omgevingsvergunning nodig om het gewenste aantal varkens te houden.

Vergunning

Straathof heeft het voormalige varkensbedrijf van familie Wichers-Schreur in Mariënheem gekocht. Bij de stal zit een vergunning voor 9.208 varkens, verklaart de gemeente Raalte. Volgens lokale media wil Straathof 11.000 varkens houden, de gemeente wil dat niet bevestigen. Buren zijn ongerust over de plannen van Straathof en vrezen overlast van het varkensbedrijf. De stal staat tamelijk dicht tegen de bebouwde kom.

Laatste reacties

 • koeien10

  niet afgeven die vergunning staat niemand op te wachten zo een ziektekiem.

 • John*

  11000 vleesvarkens? of 2000 zeugen met biggen.. waar is de vergunning die is afgeven ergens te zien?

  lijkt me toch raar om een zeugenbedrijf van 8 jaar oud tot de grond toe af te breken en daar 11.000 vleesvarkens voor terug te bouwen.

 • Snel

  mest sijpelt van de 1e verdieping naar de begane grond, alles roest dus weg, hebben we `t nog eens niet over gasvorming op de benedenverdieping.

Of registreer je om te kunnen reageren.