Varkenshouderij

Nieuws 5 reacties

Danish Crown ontslaat topman varkensvleesdivisie

Randers - Danish Crown ontslaat de directietopman van de varkensvleesdivisie (DC Pork), Jesper Friis. Dat heeft het concern donderdag bekendgemaakt.

Friis was nog maar twee jaar als topmanager bij DC Pork, het dominerende bedrijfsonderdeel van het concern met een omzet van een slordige €4 miljard. "Dat is niet lang en we vinden het jammer dat we tot dit besluit moesten komen", erkent CEO Kjeld Johannesen.

Reden voor het afscheid van Friis is onenigheid over het complexe management in DC Pork met zijn vele uiteenlopende culturen, legt hij uit. De financiële resultaten van DC Pork waren daarentegen niet de reden en evenmin zijn dat 'afzonderlijke gebeurtenissen'. Friis verlaat het concern per 1 februari.

Laatste reacties

 • RIOGRANDE

  misschien iets voor vion ?

 • krulsaart

  Of VION iets voor DC?

 • gerard364099

  vion heeft schat van de rabobank toch of ben ik verkeerd voor gelicht

 • at

  nu die van Dc beef nog

 • at

  nu die van Dc beef nog

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.