Varkenshouderij

Nieuws 1320 x bekeken 2 reacties

Russen verwachten positief effect op productie

Moskou - De importstop voor Europees en Amerikaans vlees kan een positief effect hebben op de Russische vleesproductie en vleesverwerkende industrie.

Dat verwacht de Russische minister van landbouw, Nikolai Fyodorov. Fyodorov verwacht dat de Russische industrie meer concurrentiekracht kan ontwikkelen. De overheid gaat er van uit dat de Russische binnenlandse productie versneld kan groeien. De Russen verwachten verder dat de vervangende vleesimport onder meer uit Brazilië in oktober op stoom zal zijn gekomen.

De Russische vleesindustrie verwacht echter dat op korte termijn de investeringen in de vleesindustrie onder druk komen te staan. ook zouden de vleesprijzen verder kunnen stijgen.

De Russische varkensvleessector heeft al sinds begin dit jaar te maken met een importstop van Europees varkensvlees. Als gevolg daarvan stegen de prijzen voor varkensvlees en bacon met meer dan 20 procent. Het gevolg daarvan is ook geweest dat het consumptiepatroon van vlees is veranderd. Varkens en rundvlees worden minder geconsumeerd. De consumptie van kippenvlees is fors gestegen. Marktdeskundigen waarschuwen dat bij nog verdere prijsstijgingen de markt volledig ontwricht kan raken en dat de vraag naar varkens en rundvlees volledig kan instorten.

Laatste reacties

  • John*

    dat werkt dan averechts..

  • w v gemert

    Het Russische systeem dwingt de minister om dit soort uitspraken te doen en het zelfde systeem staat een snelle verandering in de weg. Dit soort taal is voor de show .

Of registreer je om te kunnen reageren.