Varkenshouderij

Nieuws 689 x bekeken

Deens welzijnsvleesproject lijdt schipbreuk

Kopenhagen - Het een jaar geleden op de rails gezette dierenwelzijnsprogramma van de Deense varkensslachters Danish Crown en Tican en de retailer Coop heeft schipbreuk geleden.

Coop trekt zich terug omdat het de welzijnseisen afgezet tegen de meerprijs die de consument zou moeten gaan betalen te gering vindt. Het programma werd krap een jaar geleden aangekondigd en zou tot stand komen in samenwerking met de Deense dierenbeschermingsorganisatie Dyrenes Beskyttelse. Bij de welzijnseisen mikten de partners op onder meer ongeschonden staarten, loslopende zeugen in de kraamstal en onbeperkt stroverstrekking. De meerprijs van het onder een label met het opschrift "welzijnsvarkens" te verkopen vlees werd geraamd op 10 tot 15 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.