Varkenshouderij

Nieuws 1849 x bekeken

Noren saneren varkenshouderij van MRSA

Oslo - Noorwegen saneert alle varkensbedrijven waar MRSA voorkomt. Dat is het landbouwministerie van plan in navolging van een aanbeveling van de veterinaire en voedselveligheidsbewaker Mattilsynet. Deze instantie heeft 1.000 van de in totaal 2.400 varkensbedrijven op de antibioticaresistente bacterie gescreend en de resultaten blijken alleszins mee te vallen. MRSA werd namelijk slechts bij één bedrijf vastgesteld.

De screening werd aangepakt nadat de bacterie vorig jaar was geconstateerd op 24 bedrijven. Deze bedrijven worden, dan wel zijn al, gesaneerd en de meeste zijn besmettingsvrij, aldus het landbouwministerie. Bewindsvrouw Sylvi Listhaug zegt de aanbeveling van Mattilsynet volledig te onderschrijven. "De snelle verspreiding van MRSA die we in veel landen hebben gezien geeft reden tot zorg."

Of registreer je om te kunnen reageren.