Varkenshouderij

Nieuws 4021 x bekeken laatste update:2 mei 2014

Lunenburg en Kruiswijk verder als Westfort

Oudewater - Lunenburg Vlees en Egbert Kruiswijk gaan vanaf 1 mei officieel verder onder de gezamenlijke naam Westfort Vleesproducten.

Met een feestelijke onthulling werd dit aan het personeel bekendgemaakt. Naast de nieuwe naam is ook een nieuw beeldmerk gepresenteerd dat gefaseerd zal worden doorgevoerd door alle bedrijfsonderdelen.

Met de keuze voor de naam Westfort nemen beide bedrijven de naam over van de gezamenlijke slachterij in Gorinchem.  De beide bedrijven werken al jaren samen en zijn in 2013 volledig gefuseerd.  Westfort wil in 2017 een nieuwe slachterij in gebruik nemen in IJsselstein. Tot die tijd slacht het bedrijf in haar slachterij in Gorinchem. Naast het gangbare kanaal worden er op dit moment vijf verschillende productlijnen aangeboden: Duurzaam varkensvlees onder het label van Keten Duurzaam Varkensvlees, Biologisch varkensvlees van Deli Harmony, De streekproducten van Friberne Kruidenvarken, De vleeswarenlijn IJsselland en Biologische vleeswaren van St. Hendrick.

Met een gezamenlijk volume van circa 1,4 miljoen varkens op jaarbasis heeft Westfort een aandeel van circa 10 procent van de Nederlandse markt. De nieuwe onderneming heeft vestigingen in Oudewater, IJsselstein, Hedel en Gorinchem, met gezamenlijk ruim zeshonderd medewerkers.  Piet Lunenburg is de algemeen directeur en Egbert Kruiswijk is de commercieel directeur van het bedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.