Varkenshouderij

Nieuws 658 x bekeken

Deense biggenexport groeit

Kopenhagen - De export van biggen uit Denemarken groeit bij ongewijzigde omstandigheden de komende jaren flink door.

Dat voorziet boeren- en verwerkersfederatie Landbrug & Fødevarer (LF) in een analyse. Afgelopen jaar werden zo'n 10 miljoen biggen afgezet in het buitenland en volgens LF loopt dit aantal tot 2020 op naar 16,8 miljoen. Dat komt dus neer op een groei met 68 procent. Het aantal biggen dat op eigen terrein afgemest en geslacht wordt neemt daarentegen verder af, namelijk van ruim 19 miljoen naar 16,7 miljoen, zo geloven de analisten.

De analyse is gericht aan het adres van de overheid en bevat een aantal aanbevelingen om de trend te keren en de concurrentiepositie van de Deense vleesvarkenshouderij te verbeteren. Als de aanbevelingen worden gevolgd blijft de groei van de biggenexport beperkt tot 1,5 miljoen dieren terwijl het aantal op de thuismarkt geslachte vleesvarkens kan groeien naar 23 miljoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.