Varkenshouderij

Nieuws 871 x bekeken

Varkensstapel VS slinkt

Washington - De totale omvang van de varkensstapel in de VS is op 1 maart uitgekomen op 62,9 miljoen stuks.

Dat is 3,3 procent minder dan in maart 2013 en 4,7 procent minder dan in december vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw.

Het aantal Amerikaanse vleesvarkens inclusief biggen daalde tussen 1 maart vorig en dit jaar met 3,7 procent naar 57,05 miljoen. VS-analisten verwachtten een daling met 6,1 procent als gevolg van de uitbraken van het diarree-virus Porcine Epidemic Diarrhea (PED. De omvang van de VS-biggenstapel daalde afgelopen jaar met 4,0 procent naar 18,1 miljoen. VS-vermeerderaars hadden daarentegen op 1 maart 5,85 miljoen zeugen in hun stallen. Dat is 0,3 procent meer dan een jaar eerder. Amerikaanse deskundigen rekenden juist op een daling met 0,3 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.