Varkenshouderij

Nieuws

Meerderheid Duitse varkenshouders mengt voer zelf

Viersen - De meerderheid (ruim 63 procent) van de Duitse varkenshouders mengt het voer zelf. In de pluimveehouderij daarentegen koopt de meerderheid (krap 80 procent bij de leghennenhouders en ruim 84 procent bij de vleeskuikenhouders) het mengvoer in.

Maar zelfmenger of niet, in beide sectoren heeft (ook) 50 procent een contract met een mengvoerfabrikant.

Dat blijkt uit een enquête van agrarisch marketing- en marktonderzoeksbureau AgriDirect. Het bureau ondervroeg daarvoor 4.500 ondernemers met bedrijven vanaf 500 vleesvarkens, 100 zeugen, 500 biggen en 10.000 legkippen en/of 15.000 vleeskuikens.

Van de aan een contract met een mengvoerleverancier gebonden ondernemers heeft ruim 8 procent een open oor voor de aanbiedingen van een andere fabrikant, krap 5 procent is van plan zich in ieder geval actief te zullen oriënteren met het oog op een switch en 3,4 procent denkt daarover nog na. De switchbereidheid is het grootst in de leghennenhouderij, aldus AgriDirect.

Of registreer je om te kunnen reageren.