Varkenshouderij

Nieuws 5 reacties

Zes EU-lidstaten voldoen niet aan groepshuisvestingseis

Brussel - Er zijn zes EU-lidstaten die niet voldoen aan de Europese eis van groepshuisvesting voor dragende zeugen. Dat heeft de Europese Commissie bekend gemaakt.

Frankrijk, België, Cyprus, Griekenland, Slovenië en Finland voldoen nog niet aan deze eis. De Commissie heeft Frankrijk, België, Griekenland en Cyprus een aanmaning gestuurd om de zaken binnen twee maanden op orde te hebben. Als ze niet voldoen lopen ze het risico dat de Commissie ze voor het Europese Hof van Justitie daagt die kan besluiten tot het opleggen van boetes.

Finland en Slovenië hebben de aanzegging gekregen dat ze binnen twee maanden vooruitgang moeten boeken. Ook deze landen lopen de kans dat ze inbreukprocedures aan de broek krijgen als ze niet voldoen aan de groepshuisvestingseis.

Laatste reacties

 • massy

  Even S Dijksma op af sturen dan is het zo geregeld

 • w v gemert

  Inderdaad mts de Laat zo mogen ze dan ook houden de lerares kan ze de boeren die een dikke onvoldoende hebben gehaald wat bijspijkeren en dan hoeft ze tevens niet te vitten op diegene die al een negen scoren op het gebied van dierwelzijn.

 • Elevage

  meteen alle subsidies stopzetten en pas weer betalen als de boel gecontroleerd veranderd is!

 • Barneveldsei

  WD hier kunnen jullie zo aan het werk, en steun je de biologische dierhouderij in Nederland.

 • joostwilt

  Volgens mij weet de Europesche Commisie niet meer dat er 28 lidstaten zijn, als ik het rijtje zo eens doorloop zijn er toch zeker 18 waar ik grote vraagtekens bij zet. Met name de Oost Europesche landen zijn ze blijkbaar vergeten te controleren.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.