Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

'Concurrentievervalsing bij Duitse slachters'

Brussel - De sociaaldemocratische Deense Europarlementariër Christel Schaldemose wil dat Brussel een onderzoek instelt naar mogelijke concurrentievervalsing van de Duitse varkensslachterijsector ten koste van slachters in omringende landen.

De politica verwondert zich onder meer over het lage loonniveau en denkt tevens dat de Duitse overheid de sector verkapt subsidieert door lage heffingen. "Het is in ieder geval merkwaardig dat de Duitse slachterijen in grote lijnen alle slachtactiviteit naar zich toe trekken," zegt ze in het Deense bondsorgaan Landbrugsavisen.

Eén reactie

  • ploumen1

    Wordt eens wakker
    Waarom zijn de grote slachterijen in noord Duitsland en slachten daar de Deens varkens. Was een 10 tal jaren geleden andersom.
    Duitsland had of heeft nog steeds geen minimum loon ( gaat ingevoerd worden).

Of registreer je om te kunnen reageren.