Redactieblog

2 reacties

‘Advies aan kibbelende politici: bezoek de trekkertrek!’

Het land is verdeeld. Coalities zijn ver weg en ook provincies krijgen mot. Het zou goed zijn als de betrokkenen naar de trekkertrek zouden gaan.

De zomer staat weer voor de deur. Het seizoen van zon, zee, vakantie en trekkertrek. Naar dat laatste kijk ik ieder voorjaar weer reikhalzend uit. Dit weekend is het vaderdag en welhaast traditiegetrouw ben ik met mijn oudste zoon bij het Powerweekend in Made. Prostocks, superstocks, modifieds en ’s avonds Bertus Staigerpaip. Hoe mooi kan het leven toch zijn. Een strakke baan en een feesttent, meer is vaak niet nodig.

Trekkertrek verbroedert, zo is mijn ervaring. Hoewel de bezoekers gehecht zijn aan hun eigen trekkermerk en dat via petjes, T-shirts of vlaggen uitdragen, zijn dat geen onoverkomelijke hindernissen. John Deere, Case IH, Ford, New Holland of Valtra, in de feesttent na de laatste pull maakt dat niets meer uit. Het gaat uiteindelijk om zaken die iedereen mooi vindt: een dag genieten van mooi trekkergeweld onder het genot van voldoende gerstenat. Zoals Kevin Bakker zingt : “De geur van bier en diesel, ja daar moet je zijn geweest.” En dat schept een band.

‘Limburg wil grenzen sluiten voor Brabantse veehouders’

Vorige week werd bekend dat Limburg de grenzen wil sluiten voor Brabantse veehouders. Een van de redenen is, aldus gedeputeerde Hubert Mackus, dat een toename van Brabantse boeren ten koste kan gaan van de ontwikkelingsmogelijkheden voor Limburgse boeren. Het gaat Limburg blijkbaar niet in de eerste plaats om de ontwikkeling van de veehouderij zélf, maar om de persoon van de veehouder. Wat is Nederland dan opeens klein: hoe is het mogelijk dat we er in slagen om binnen de 41.543 vierkante kilometer die we groot zijn toch dit soort muren onderling op te trekken? Ben benieuwd of de nieuwe regering hier iets mee gaat doen.

‘Krijgen we wel een nieuwe regering?’

Ben überhaupt benieuwd of en zo ja wanneer we een nieuwe regering krijgen. De verdeeldheid is in Den Haag al net zo groot. Zelfs formatiecoryfee Herman Tjeenk Willink is er niet in geslaagd een meerderheidscoalitie van VVD, CDA, D66 en GroenLinks te smeden. Ook de rechterlijke macht en de overheid worden het over bepaalde zaken maar niet eens: terwijl Van Dam bezig is met zijn wetsvoorstel over de begrenzing van de veehouderij uit angst voor gevolgen voor de volksgezondheid, bevestigt de Raad van State in een uitspraak op 17 mei dat het VGO-onderzoek toch écht geen nieuwe inzichten werpt op de discussies over volksgezondheid en veehouderij.

Nederland is verdeeld, provincies krijgen mot

Het land is verdeeld. Coalities lijken verder weg dan ooit, onderling krijgen provincies ook al mot en de politiek laveert dwars tegen de rechtspraak van de hoogste rechter in. Ik stel voor dat al deze mensen komende zomer naar ten minste één van de diverse trekkertrekevenementen gaan. Daar kom je verder mee dan in het Catshuis. Er zijn er genoeg, van Aagtekerke tot Langedijk en van Lochem tot Oudekerk aan de Rijn. Duik die feesttent in. En als die stap te groot zou zijn, ga dan in ieder geval met een koelbox met bier op een klapstoeltje naast de baan zitten. En dan allemaal in september weer eensgezind en fris en fruitig aan de startlijn.

‘Ik stel voor dat al deze mensen komende zomer naar ten minste één van de diverse trekkertrekevenementen gaan. Daar kom je verder mee dan in het Catshuis.’

Laatste reacties

  • farmerbn

    Als die politici naar de trekkertrek komen ben ik bang dat ze die gaan verbieden dus laat ze maar lekker thuis.

  • volgende keer naar bakel komen....

Of registreer je om te kunnen reageren.