Commentaar

1 reactie

Op naar één I&R-systeem?

Bijna twee weken na de introductie van het nieuwe I&RVL-systeem kan worden geconstateerd dat alle systemen werken. Dat blijkt uit navraag bij de betrokken partijen.

Zowel de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland als beide organisaties waarmee een koppeling is gemaakt (de POV en Varkenspost.nl) zijn tevreden over de voortgang. Er komen weinig vragen binnen van varkenshouders en handelaren die transporten aanmelden. Kinderziektes wat betreft de techniek zijn er nauwelijks.

Waarom twee portals?

Dat is goed nieuws. Een goed werkend systeem om varkenstransporten te monitoren is erg belangrijk in verband met de diergezondheid. De vraag is natuurlijk wel waarom er twee portals nodig zijn voor het doen van aan- en afmeldingen. In zekere zin wordt er zo toch dubbel werk verzet.

Toekomstige veranderingen

Ook om toekomstige veranderingen door te voeren op het gebied van diertransport en diergezondheid is het makkelijker om met één partij zaken te doen. Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan het in de markt zetten van het 'Holland Varken', een kwaliteitsconcept dat wordt genoemd om de positie van de Nederlandse varkenshouderij te versterken. Dat gaat ongetwijfeld makkelijker met één I&R-aanbieder.

Opmaat voor één IKB-systeem

Dat zou bovendien een opmaat kunnen zijn naar een andere wens van veel betrokkenen, namelijk één IKB-systeem. Het is nu aan de varkenshouders zelf om stappen in die richting te zetten.

Eén reactie

  • John*

    op zich is het wel fijn om een portal te hebben waar alle relevante dingen voor t bedrijf verzameld zijn. 1x inloggen en klaar. Op dat gebied is t een goeie zet van varkenspost.

    en daarbij t is een doorgeefluik. net zoals dat je in de administratie software je btw aangifte doet.

Of registreer je om te kunnen reageren.