Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

Daling biggenprijs nog niet ten einde

De definitieve beursprijs voor biggen is woensdag €39, een daling van €2 ten opzichte van de week ervoor. In tegenstelling tot de markt voor vleesvarkens is er bij de biggen de eerste weken nog geen sprake van stabilisatie van prijzen.

De export staat nog fors onder druk; in deze periode zijn Duitsland en Spanje altijd al moeizame bestemmingen. Daar komt bij dat handelaren tegen de relatief hoge Duitse producentenprijs aanlopen. Binnenlandse koppelingen lopen wel door, maar ook daar is nog altijd druk op prijzen merkbaar.

Het aanbod aan biggen is groot en koppels blijven gemakkelijk liggen. Daar de ingezakte vleesvarkensprijs zijn biggen voor de vleesvarkenshouder relatief duur. De verwachting is daarom dat de biggenprijzen de komende weken nog wat verder zakken. Pas als de vleesvarkensmarkt verder ontspant en betere prijzen worden gemaakt, kan er een bodem in de biggenmarkt komen.

Prognose: lagere prijzen.

Rene Stevens

Laatste reacties

  • putten

    moet nog zeker 10 euro af, dat zijn we bij de geslachte varkens ook ruim verspeeld.

  • varkenshouder1

    Of bij de vleesvarkens 30 cent erbij. Dan worden die gewoon eerlijk betaald door de slachterij/supermarkt. Die hebben een hoop blabla over dierwelzijn enzovoort, maar als het op betalen aankomt zijn ze niet meer thuis.....

Of registreer je om te kunnen reageren.