Rundveehouderij

Nieuws 4 reacties

Kwartje erbij voor RFC-leden in maart

De leden van FrieslandCampina ontvangen over maart 25 cent per 100 kilo meer melkgeld.

De garantieprijs gaat naar € 35,25 per 100 kilo, de vergelijkingsprijs gaat naar € 34,71 per 100 kilo. Deze prijs geldt bij een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo melk. Maximaal kan nog tot € 3,50 aan toeslagen worden bijverdiend. De lichte prijsstijging wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door een correctie van 24 cent voor de afgelopen periode. De verwachting is dat de melkprijzen van de referentiebedrijven als gevolg van een balans tussen een gematigde melkaanvoer en een toename van de wereldwijde vraag naar zuivelproducten enigszins stabiel blijven.

Biologische melkprijzen ook omhoog

De biologische melkprijs gaat ook met een kwartje omhoog. Daardoor gaat deze garantieprijs in maart naar € 47,50 per 100 kilo. De reëel uitbetaalde prijs bij een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo melk komt uit op € 47,74 per 100 kilo. De verhoging van de biologische melkprijs komt ook hoofdzakelijk door een correctie. In dit geval van 23 cent, die in de maand januari te weinig is betaald. Ook hier is de verwachting dat de melkprijzen van de referentiebedrijven stabiel blijven door relatief stabiele onderliggende marktontwikkelingen.

Laatste reacties

 • het einde

  Kijk de efficiency van pp melk dichter bij de fabriek werpt zijn vruchten al af. Vroeger stond het kwartje ook wel bekend als het " kwartje van kok " , zullen we dit nu maar het kwartje van keurentjes noemen.

 • xw

  €2,50/1000kg melk.
  Dit gaat alles goedmaken, het einde van de misere is echt in zicht.

 • johan.vandegraaf

  Prima toch.kwartje per liter erbij,ik klaag niks !!

 • veldzicht

  Wel goed lezen Johan v.d. Graaf.Een kwartje per 100 liter.Een buitenstaander zou nog gaan denken die boeren worden stinkend rijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.