Rundveehouderij

Nieuws 6 reacties

Samenwerking zuivelfabrieken tijdens coronacrisis

FrieslandCampina, heeft samen met de andere spelers in de zuivel de handen in elkaar geslagen om de Nederlandse supermarkten te kunnen blijven bevoorraden.

De normale concurrentie is daarvoor even opzij gezet. Dit zegt CEO Hein Schumacher in een 'podcast' met Salem Samhoud.

Het besluit is genomen zodra duidelijk werd dat de schappen in de supermarkten leeg begonnen te raken. Onder meer Albert Heijn en Jumbo hadden daar last van en vonden het nodig om daar richting de consument uitleg over te geven.

Logistieke samenwerking

Hoe die samenwerking er uit ziet, licht Schumacher niet toe, maar daarbij moet volgens een woordvoerder vooral worden gedacht aan een verregaande logistieke afstemming. Alles om de supermarkten bevoorraad te houden.

Om de uitdagingen in de komende weken het hoofd te kunnen blijven bieden, is een uitgebreid crisisplan opgesteld en wordt vooral gefocust op het primaire proces, zijnde de productie van zuivel, aldus Schumacher. Hij verwacht dat de melkveehouderij de komende 6 tot 8 weken in de huidige crisismodus blijft. Dat is volgens hem geen tijd om achterover te leunen en af te wachten, maar om alert te zijn en te luisteren naar de signalen van de overheid.

Laatste reacties

 • Zuperboer

  Goed bezig! Op boeren en hun bedrijvigheid kun je een samenleving bouwen.

 • Ewullink

  En de supers gaan me t de winst strijken......

 • Bolder01

  Omhoog die melkprijs en laat de rabo en de boekhouders hun smoel houden wij roepen toch ook niet dat hun salaris wel met een paar honderd per maand kan zakken

 • farmerbn

  Hopelijk hebben de supermarktbazen een goed geheugen en denken ze nog eens aan de steun die zuivelbedrijven nu geven als ze straks weer de laagste prijs eisen.

 • agratax(1)

  Laten we als landbouw een samenwerking als deze niet afschaffen als corona vergeten is. Gebruik deze samenwerking om dan een Sterke Vuist te maken tegen de IJzerenhand van de Supers. Aanbieders mogen niet samenspannen in de markt, afnemers wel, laten we deze crisis gebruiken om aan te tonen dat we de luxe van Macht beter aankunnen dan de Winkelketens.

 • Trot

  Klop het oude gezegde een boer en populieren heb al waarde in oorlogstijd

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.