Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

RFC verhoogt plafond voor aflossing obligaties

FrieslandCampina heeft extra ruimte gemaakt voor de aflossing van ledenobligaties-vrij.

Het aflossingsplafond bij Rabobank is onlangs verhoogd van € 100 miljoen naar € 200 miljoen. Dit bevestigt een woordvoerder van de onderneming.

Overstap naar A-ware

Doel van deze nieuwe afspraak was om nieuwe ruimte te creëren. Na de interne handelsdag van deze week is voor in totaal € 80 miljoen aan obligaties afgelost of wordt binnenkort afgelost. Afgelopen week kwamen de laatste obligaties binnen van de leden die vorig jaar groepsgewijs overstapten naar A-ware. Alles bij elkaar was het aanbod op de handelsdag meer dan 1 miljoen obligaties, een twaalfde van het totale aantal nu uitstaande obligaties-vrij (door bedrijfsbeëindiging etc is dit geen vaste hoeveelheid).

Hierna kan voorlopig nog voor € 120 miljoen aan extra obligaties worden afgelost. De hoop en verwachting bij FrieslandCampina is dat het bedrijf nu weer een aantal jaren de tijd heeft.

Laatste reacties

 • mts.eggink1

  Beste Klaas,
  Wel de klok horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt.
  Obligaties worden niet afgelost maar opgekocht door RABO.

 • klaasvdHorst

  @mts Eggink. Rabo koopt de obligaties op die de leden kwijt willen, maar obligaties zijn een soort leningen, die uiteindelijk moeten worden ingelost door de obligatieverstrekker. Soms bij afloop van de looptijd, bij perpetuals hoopt de koper van de obligatie dat de verstrekker niet inlost. Gaat het anders, dan heb je als koper meestal fout geïnvesteerd.

 • vissc002

  volgens mij is de rabobank gestopt met opkopen van obligaties omdat het budget van 50 miljoen overschreden is. campina moet ze nu zelf opkopen,

Of registreer je om te kunnen reageren.