Rundveehouderij

Nieuws 7 reacties

CRV houdt nabetaling 2019 in na lastig jaar

Veeverbeteringsorganisatie CRV betaalt de leden over boekjaar 2019 niets terug, maar investeert het hiervoor beschikbare geld (€ 1,9 miljoen) in innovatie.

In de twee voorgaande jaren werden de leden verblijd met een record-nabetaling van € 4,1 miljoen.

Het bedrijfsresultaat daalde van € 6,1 miljoen vorig jaar naar € 4,3 miljoen dit jaar. De omzet daalde met € 3,4 miljoen naar € 171 miljoen. Het eigen vermogen werd met € 3,4 miljoen aangesterkt tot € 91,1 miljoen (ofwel ruim 53%).

Omvangrijke innovatie- en investeringsagenda

Het operationeel resultaat werd ondertussen bijna gehalveerd (van € 10,6 naar € 5,3 miljoen) door de kleinere veestapel in Nederland, oplopende salariskosten als gevolg van de wereldwijd krappe arbeidsmarkt en de ontwikkelingskosten die samenhangen met de acquisitie van Engender. Met het oog op de onzekere situatie op de thuismarkt en de omvangrijke innovatie- en investeringsagenda heeft de ledenraad besloten om dit jaar geen ledenvoordeel uit te keren. Het nettoresultaat komt hiermee uit op € 3,8 miljoen.

Laatste reacties

 • eja

  misschien wat commissarissen minder....!!!

 • Eminem2010

  Teveel vergaderingen gehad

 • jaap69

  afgekeken bij rfc

 • gjh

  crv is ook op de toer van zakken vullen net als de melkfabrieken

 • farmerbn

  Dus van de 171 miljoen blijft er maar 5.3 miljoen over? Welk lid heeft een advies voor kostenbesparing want dat blijkt wel erg nodig?

 • NORMALE BOER

  Die Klaas lijkt wel een beetje op die Tagie die net naar Vught is gebracht met een prive jet. Vooral als je zijn bril afzet.

 • BO(skabout)ER

  Ik vind Crv een prachtig bedrijf met goede stieren.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.