Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Agrifirm: veel eiwit in vers weidegras

Vers weidegras bevat gemiddeld 300 gram ruw eiwit per kilo droge stof, blijkt uit eerste analyses.

Uit de eerste analyses van Agrifirm van vers weidegras blijkt dat dit gemiddeld 300 gram ruw eiwit per kilo droge stof bevat. Het gras bevat gemiddeld 103 gram suikers en 1.010 VEM per kilo droge stof.

Ureumgehalte in melk zal stijgen

Door de weersomstandigheden van afgelopen week is de grasgroei over het hele land goed op gang gekomen. Met de weersverwachting voor deze week zullen op veel plaatsen de koeien naar buiten gaan. Als de koeien gras opvreten met 250 tot 300 gram ruw eiwit zal het ureumgehalte in de melk vrijwel zeker stijgen.

Gas bevat te weinig suikers

Agrifirm ziet dat op veel plaatsen het gras te weinig suikers bevat in relatie tot het ruw eiwitgehalte. Dat heeft tot gevolg dat niet alle eiwit wordt benut. Het is mogelijk om het ruw eiwitgehalte in de bijvoeding die op stal gegeven wordt te verlagen en daar meer geleidelijk afbreekbare energie voor in de plaats te zetten.

Eén reactie

  • koestal

    Dan weiden of stalvoeren .

Of registreer je om te kunnen reageren.