Rundveehouderij

Nieuws

MaisWijzer 2017 presenteert cijfers in buitenland toegelaten rassen

Delphy heeft Officiële MaisWijzer 2017 gepubliceerd op basis van Europees Maisrassenonderzoek 2017.

Delphy heeft dit jaar in opdracht van 12 kweekbedrijven 77 maisrassen onderzocht. De rassen zijn verdeeld in de snijmaisgroepen vroeg en middenvroeg en in een groep korrelmais.

De onderzochte rassen zijn in het buitenland toegelaten en deze rassen worden vergeleken met rassen die opgenomen zijn in de Nederlandse Aanbevelende Rassenlijst van CSAR. De resultaten van de onderzochte rassen worden afgezet tegen het gemiddelde resultaat van deze vier rassen die gezamenlijk de standaard 100= vormen. De uitkomsten van deze vergelijking biedt daarmee aanvullende informatie over maisrassen en kan de teler helpen in zijn keuze voor een bepaald maisras.

Behaalde resultaten grondsoort en regio

Delphy presenteert net als de Aanbevelende Rassenlijst driejarige cijfers maar geeft daarnaast ook tweejarige cijfers. Verder geeft de MaisWijzer ook informatie over de resultaten behaald op grondsoort en regio, namelijk de kleigronden, de zuidelijke zandgronden en de oostelijke zandgronden.

Of registreer je om te kunnen reageren.