Ook eenvoudige klussen, zoals koeien halen, moeten worden gedaan. Hulp is daarbij welkom. - Foto: Bert Jansen RundveeNieuws

FrieslandCampina start pilot ‘Inclusief ondernemen’

FrieslandCampina start de pilot ‘Inclusief ondernemen’. Dit is in eerste instantie een samenwerking met AB Vakwerk en Arbeidsmarktregio Súdwest Fryslân.

In het project worden mensen

met een afstand tot de arbeidsmarkt, die vallen onder de Banenafspraak en Wet Quotumregeling, naar werk begeleid op melkveebedrijven. De doelstelling van de pilot is om in 2017 arbeidsplaatsen te realiseren bij de leden-melkveehouders in de arbeidsmarktregio Súdwest Fryslân.

Ook eenvoudige klussen, zoals koeien halen, moeten worden gedaan. Hulp is daarbij welkom. - Foto: Bert Jansen

Ook eenvoudige klussen, zoals koeien halen, moeten worden gedaan. Hulp is daarbij welkom. – Foto: Bert Jansen

Het streven is een landelijke uitrol met 100 arbeidsplaatsen bij leden-melkveebedrijven in de komende twee jaar te realiseren.

Begeleiding en scholing

AB Vakwerk en Arbeidsmarktregio hebben ervaring met het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze partners geven begeleiding en scholing aan leden-melkveehouders van FrieslandCampina die deelnemen aan de pilot. Voordat een kandidaat wordt voorgedragen, bezoekt AB Vakwerk, samen met een adviseur van FrieslandCampina, geïnteresseerde melkveebedrijven voor een oriënterend gesprek. Als er een match is tussen de kandidaat en het melkveebedrijf, krijgt de medewerker een contract bij AB Vakwerk.

Beheer
WP Admin