Rundveehouderij

Nieuws 1756 x bekeken laatste update:2 sep 2016

Van Dam kijkt naar betere controle kwaliteitsmerk

Staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) gaat kijken of of het toezicht op het gebruik van beschermde benamingen van producten kan verbeteren.

Dit is volgens hem van groot belang voor boeren die proberen zich te onderscheiden in de markt door een product met meerwaarde te creëren. Dat zei hij na een bezoek aan maatschap De Groote Voort in Lunteren. Het biologische melkveebedrijf van Jan Dirk, Irene en Peter van de Voort werd eerder dit jaar uitgeroepen tot Agrarisch Ondernemer van het jaar. Van de Voort maakt zelf kaas onder het merk Remeker.

Staatssecretaris Van Dam op bezoek bij Agrarisch Ondernemers 2016 Jan Dirk, Irene en Peter van de Voort.</p>
<p><em>Foto: Ton Kastermans</em>
Staatssecretaris Van Dam op bezoek bij Agrarisch Ondernemers 2016 Jan Dirk, Irene en Peter van de Voort.

Foto: Ton Kastermans

'Onvoldoende controle op boeren- en BGA-kaas'

Irene van de Voort uitte als voorzitter van de Bond van Boerderij-zuivelbereiders haar zorgen over de bescherming van streekeigenproducten. Hoewel er voor Nederlandse boerenkaas een Europese beschermde oorsprongsbenaming (BOB) of beschermde geografische aanduiding (BGA) geldt, is de controle op het gebruik van deze certificering volgens haar onvoldoende.

Of registreer je om te kunnen reageren.