Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Weidegangindicator mogelijk extra middel voor Cono

Cono Kaasmakers onderzoekt of de weidegangindicator van Qlip een nuttig systeem is dat kan bijdragen in de borging van weidegang van melkvee.

Is de ‘weidegangindicator’ van Qlip een nuttig systeem dat kan helpen bij de borging van weidegang van melkvee? Cono Kaasmakers onderzoekt dat. Eerdere berichten die melden dat Cono daadwerkelijk het systeem gaat gebruiken zijn nog iets te voorbarig, zo meldt Cono desgevraagd.

Tankmelkmonsters om te kijken of vooral vers gras in rantsoen zit

Met de weidegangindicator wordt op basis van tankmelkmonsters vastgesteld of het rantsoen van de koeien (groten)deels uit vers gras bestaat. Qlip geeft aan dat er al wel tankmelkmonsters geanalyseerd zijn en dat de resultaten daarvan gedeeld zijn met Cono. Cono zit nu in de fase waarin het besluit moet vallen of de weidegangindicator zinvol is om als extra borgingsmiddel toe te passen.

Cono-weidegangpremie verdubbelt per 2017

Voor Cono is controle op weidegang belangrijk omdat het met ingang van 2017 de weidegangpremie verdubbelt naar 2 cent per kilo melk.

Laatste reacties

  • NoordHollander

    het is zinvol de reaktie van wijnand pon over al dan geen weidegang eens te lezen jammer dat hogenkamp dat niet vermeldt in zn relaas.......

  • PIETER123

    Wijnand Pon weet wel hoe je auto moet verkopen.
    Cono heeft bewezen melk te kunnen vermarkten en gaan er nuchter mee om.
    Merk melk is wel het antwoord

Of registreer je om te kunnen reageren.