Rundveehouderij

Nieuws

Synlait verwacht melkprijs van €21,50

De Nieuw-Zeelandse zuivelonderneming Synlait start komend seizoen met een melkprijsverwachting van omgerekend €21,50 per 100 kilo. Dat is ruim een euro meer dan Fonterra.

Ook geeft Synlait aan een hogere voorschotmelkprijs te gaan uitkeren om de kasstroom van haar melkleveranciers nog enigszins op peil te houden.

Synlait wil boeren aan zich binden

Hoewel de melkproductie in Nieuw-Zeeland terugloopt, is dat volgens bestuursvoorzitter Graeme Milne onvoldoende om de melkprijzen te laten stijgen. De fors toegenomen melkproductie in de EU, de matige vraag vanuit China en de Russische boycot zijn van grotere invloed dan de productiedaling in Nieuw-Zeeland. Synlait gaat ervan uit dat de melkproductie bij haar leveranciers ook komend seizoen verder terugloopt. Om over voldoende melk te kunnen beschikken wil de zuivelonderneming, waar ook FrieslandCampina een belang van net geen 10 procent in heeft, meer leveranciers aan zich binden.

Melkprijsverwachting van €20 naar €18,50

Wat betreft het huidige seizoen heeft Synlait haar melkprijsverwachting bijgesteld van €20 naar €18,50 per 100 kilo. Daarmee schaart de onderneming zich wat betreft de melkprijsverwachting achter concurrenten Fonterra en Westland Milk.

Of registreer je om te kunnen reageren.