Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

EU meest stabiele factor op rundvleesmarkt

De Europese Unie is de meest stabiele factor op de wereldrundvleesmarkt, volgens Rabobank.

Dit blijkt uit het kwartaalrapport van de bank. De prijzen blijven redelijk stabiel, ondanks een groot aanbod van rundvlees en lage prijzen voor kip- en varkensvlees. De positieve ontwikkeling op de Europese rundermarkt, zowel wat vlees als levende dieren betreft, is vooral te danken aan een flink gegroeide export naar Turkije.

Voor jonge stieren (rosé) is er echter wel prijsdruk te zien. Door de groei van de Europese melkveestapel na het afschaffen van het melkquotum is er een groot aanbod van stierkalveren ontstaan. Deze stieren komen vanaf het tweede kwartaal beschikbaar en het grote aanbod zal volgens Rabobank aanhouden tot ver in 2017.

Eén reactie

  • maiskolf

    Melk kunnen ze ook al niet voorspellen. Zullen ze dat met vlees ook wel niet kunnen.

Of registreer je om te kunnen reageren.