Rundveehouderij

Nieuws 11249 x bekeken 1 reactie

Melkaanvoer daalt nu echt

De melkaanvoer over september is flink gedaald ten opzichte van de voorgaande maanden.

Dit blijkt uit gegevens van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Nederlandse melkveehouders hebben in september 1.133 miljoen kilo melk geleverd. Dit is de laagste aanvoer sinds november vorig jaar en is 68 miljoen kilo minder dan in augustus, maar de maand september is ook een dag korter dan augustus.

Toch blijkt op basis van de dagaanvoer dat er minder melk geleverd is. In september was dit 37,8 miljoen kilo en in augustus lag dit nog op 38,8 miljoen kilo melk. Een daling van de melkaanvoer lijkt nu dan ook ingezet.

Aanvoer wel hoger dan vorig jaar

Hoewel de melkaanvoer nu daalt, ligt die nog wel flink boven het niveau van vorig jaar. Toen werd 4% minder melk geleverd. In totaal ligt de aanvoer van januari tot en met september nog zo’n 10% boven die van dezelfde periode van vorig jaar. Dit komt neer op 981 miljoen kilo extra geleverde melk.

Eén reactie

  • Nick1983

    Feitelijk niks bijzonders. Afgelopen maanden eenzelfde trend als voorgaande jaren. Komende maanden worden interesant, met name de aanvoer in december.

Of registreer je om te kunnen reageren.