Rundveehouderij

Nieuws

Lactalis voorloper met Britse melkprijs

De Britse tak van de Franse kaas- en zuivelgigant Lactalis gaat als eerste een melkprijs betalen die boven de gemiddelde productiekosten voor melkveehouders ligt.

Lactalis McLelland verhoogt de melkprijs zowel voor november als voor december met 2 pence (2,2 cent) per liter, waarmee die op 25 pence (27,75 cent) per liter zal uitkomen.

Lactalis ligt de laatste tijd zwaar onder vuur bij Franse melkveehouders die vinden dat het zuivelbedrijf veel te weinig betaalt voor de melk. In Groot-Brittannië, waar het bedrijf vier kaasfabrieken heeft, is daar echter geen sprake van. Lactalis McLelland heeft een eerder voor november aangekondigde verhoging van de melkprijs verdubbeld en daar een even grote verhoging voor de volgende maand bovenop gelegd.

Kostenbesparingen en efficiëntieverbeteringen

"We steunen de boerengemeenschap, en ondanks de moeilijke marktomstandigheden voorspellen we een sterk herstel tegen het eind van het jaar. De binnenlandse markt is sterk en de export naar het buitenland gaat vooruit. Dat draagt ertoe bij dat de melkprijs in opgaande beweging is gekomen", stelt het bedrijf. De prijsverhogingen zijn mede mogelijk door recente kostenbesparingen en efficiëntieverbeteringen bij de fabrieken.

Of registreer je om te kunnen reageren.