Rundveehouderij

Nieuws 2350 x bekeken 2 reacties

LTO wil organisatie moderniseren

LTO Nederland wil de eigen organisatie moderniseren. Het federale bestuur heeft LTO Noord, ZLTO en LLTB opdracht gegeven een voorstel te doen voor een intensievere samenwerking.

Deze en volgende week brengen de regiobesturen van LTO Noord, ZLTO en LLTB een advies uit aan het federale bestuur over hoe de belangenbehartigersorganisatie moet worden herzien.

Geen sprake van fusie

LTO Nederland heeft een adviesbureau gevraagd hoe de organisatie het best kan worden gemoderniseerd. Over dat advies buigen de regiobesturen zich nu. Zij zullen elk afzonderlijk een voorstel doen aan het federale bestuur. Doel van de modernisering is om op een efficiëntere manier met elkaar samen te werken. Van een mogelijke fusie zou geen sprake zijn.

De woordvoerders van de regionale LTO's willen verder geen mededelingen doen over het moderniseringsproces. Ook is onduidelijk wanneer de nieuwe organisatiestructuur wordt gepresenteerd.

'Slimme samenwerking'

Deze week zei Léon Faassen, voorzitter van LLTB, op een landbouwbijeenkomst van de VVD in Dronten, dat de regionale LTO's werken om nog dit jaar één krachtige organisatie te zijn. Een woordvoerder van LLTB benadrukte woensdag dat Faassen niet doelde op een fusie, maar op een 'slimme' samenwerking.

Laatste reacties

 • HJ O R

  Als de huidige clubs een machtige organisatie willen worden zullen er heel wat koppen moeten sneuvelen.

 • JONAS MTS

  Jammer van alle energie die er steeds opnieuw in wordt gestoken.
  Echt belangen behartigen daar gaat het om!
  Het huidige fosfaatbeleid komt de neusgaten uit.
  Optie: de grond in redelijke conditie houden om nog enig rendement te kunnen genereren.
  LTO is in veel opzichten teveel met zichzelf bezig, de dames en heren zitten er NIET voor zichzelf, toch ......?

Of registreer je om te kunnen reageren.