Rundveehouderij

Nieuws 1275 x bekeken 4 reacties

Opnieuw extra tijd voor margeverzekering VS

Washington - Amerikaanse melkveehouders krijgen dit jaar opnieuw extra tijd om hun inkomen te verzekeren. Ze kunnen dit doen via deelname aan het margebeschermingsprogramma van de overheid.

Vanwege tegenvallende deelname tot nog toe is de definitieve inschrijvingsdatum verschoven naar 20 november. Vorig jaar, toen het programma er voor het eerst was, is de definitieve inschrijftermijn twee keer verschoven. Uiteindelijk deden ruim 23.000 melkveehouders mee. Dat is ruim de helft van het totale aantal melkveehouders in de VS.

Standaardbedrag voor 'rampenverzekering'

Anders dan vorig jaar is er voor de melkveehouder nu geen korting meer op aanvullende verzekering, waar het eigenlijk om draait bij dit programma. Deelnemers moeten een standaardbedrag van US $100 betalen voor een soort 'rampenverzekering'. Die treedt op wanneer de marge tussen de 'all-milk'-prijs en de gemiddelde voerkosten kleiner is dan $40 per 45,4 kilo (omgerekend van hundredweight, cwt) melk.

Extra marge verwekeren

Daarbovenop kunnen ze kiezen voor een aanvullende verzekering. Daarmee kan een extra marge tot $8 per 45,4 kilo melk worden verzekerd. Vorig jaar werd 25 procent korting gegeven op deze aanvullende verzekering. Die korting geldt dit jaar niet meer.

Laatste reacties

 • eg wel

  Voor $100 je inkomen verzekerd.
  Leve de vrije marktwerking.

 • el

  Die $100 is aleen inschrijfgeld,wil je meer verzekering kopen dan loopt het bedrag al snel op tot enkele duizenden$$$

 • landboer

  Moet je dan ook nog melken?

 • el

  Het is een marge verzekering.Je kunt de hoeveelheid melk die je Vogend jaar denkt te leveren,verzekeren voor als de opbrengst prijs onder jouw kostprijs uitkomt. De premie moet je vooruit betalen daarom is er weinig animo bij de veehouders.Het is net als met alle verzekeringen tis beter als ze niet hoeven te betalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.