Rundveehouderij

Nieuws 2719 x bekeken

Immuunstimulator Zelnate krijgt toelating in VS

Denver – Bayer Animal Health heeft Zelnate, een middel tegen Bovine Respiratory Disease (BRD), op de markt gebracht in de Verenigde Staten.

Zelnate is volgens Bayer een geheel nieuw type middel. Het is geen antibioticum en ook geen vaccin. Het is speciale stof, die door toediening in de spier het immuunsysteem van het rund stimuleert. Er is zeven jaar aan de ontwikkeling van het middel gewerkt.

Zelnate kan worden toegepast bij de behandeling van de luchtwegaandoening BRD, als gevolg van infectie met Mannheimia Haemolytica, in rundvee van 4 maanden leeftijd of ouder.

Registratie loopt in meerdere landen

Het product werd gepresenteerd tijdens de Vetenary Consultants meeting in Denver. Voorlopig heeft het middel alleen in de Verenigde Staten een registratie en toelating. Janice Chow van Bayer HealthCare, Animal Health zegt dat registratie van Zelnate nu in meerdere landen loopt, maar kan nog niet zeggen waar of op welke termijn toelating verwacht wordt.

Of registreer je om te kunnen reageren.