Rundveehouderij

Nieuws

Investeringsplannen bij veehouders België

Roggel - Bijna 20 procent van de Belgische melkveehouders met minstens 50 koeien wil investeren in nieuwbouw of renovatie van stallen. Dit blijkt uit de RundveeScanner België van AgriDirect.

Van de 1.700 ondervraagde veehouders wil 12,5 procent investeren in een nieuwe ligboxen- of jongveestal en 6,3 procent kiest voor renovatie van bestaande stallen. Daarnaast wil 10,2 procent geld steken in de aanschaf van een trekker of verreiker. Ook alternatieve energiebronnen als zonnepanelen zijn een geliefd investeringsproject. 5,3 procent van de ondervraagde veehouders wil zonnepanelen aanschaffen, 2,6 procent kiest voor windmolen(s) en 2,1 procent wil een biogasinstallatie op het bedrijf plaatsen. Zonnepanelen zijn veruit het populairste op Belgische melkveebedrijven, bij ruim een derde van de bedrijven liggen panelen op de daken.

Of registreer je om te kunnen reageren.