Rundveehouderij

Nieuws 4143 x bekeken 17 reacties

Brussel bekijkt regeling voor betaling superheffing in termijnen

Brussel – Melkveehouders die superheffing moeten gaan betalen omdat ze in het laatste quotumjaar meer melk produceren dan hun quotum, kunnen dit mogelijk in termijnen gaan doen.

De Europese Commissie in Brussel werkt aan een voorstel dat lidstaten de mogelijkheid geeft om boeren in termijnen te laten betalen.
Volgens Brusselse bronnen wordt gedacht aan een systeem waarbij lidstaten de superheffing gewoon in november moeten betalen aan de EU, maar waarbij lidstaten boeren twee tot drie jaar de tijd kunnen geven om de superheffing terug te betalen. De lidstaten schieten hiermee de superheffing rentevrij voor aan boeren.
Enkele lidstaten, waaronder Polen hebben aangedrongen op een regeling om de superheffing in termijnen te betalen. Eerder werd uitgebreid gepleit voor een zachte landing bij het afschaffen van het melkquotum, maar daar wil de Europese Commissie niet aan. "Boeren weten al heel lang dat het quotum wordt afgeschaft en dat zolang het quotum er nog is ze superheffing moeten betalen als ze het quotum overschrijden", zegt Eurocommissaris Phil Hogan.

Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) is niet enthousiast over verspreid betalen van de superheffing. Het veroorzaakt volgens haar veel administratieve rompslomp en het levert boeren weinig op, omdat ze de superheffing toch moeten betalen.

Laatste reacties

 • Buijs10

  Termijnbetaling is niets mis mee. Het helpt de vooruitstrevende boer.

 • niet

  ach zo'n goed jaar gehad tik het dan af niet zeuren

 • hervé

  er is iets in mij dat zegt: uitstel is afstel ?

 • Trot

  ja hoor, ga de boer die zich niet aan de regels houdt maar weer helpen. Iedere boer weet dat hij superheffing moet betalen als hij over het quotum gaat. Dus dan zijn er drie opties:
  1) quotum bij leasen
  2) zorgen dat je niet over het quotum melkt
  3) de superheffing accepteren en keurig op tijd betalen.

  Een verkapte lening verstrekken is totaal onrechtvaardig tegenover de boer die voor optie 1 of 2 gekozen heeft.

 • zeeuwse boer

  helemaal eens met boer trot , afhandelen zoals afgelopen jaren geen tijd er in stoppen er zijn belangrijkere zaken te doen

 • J en M

  Eerst van het quotum af willen en al vast keihard gaan melken en dan de superheffing verdelen over drie jaar??? Ik zie de logica niet!

 • prutser

  Prima,maar ik heb al een paar maanden geen melkgeld gehad dus kan de fabriek dat gelijk even storten.Betaal ik het over 3jaar terug

 • mr

  Wel aan de grillen van de wereldmarkt zijn overgeleverd en dan ook nog de EU kas moeten spekken? Per direct afschaffen. Onze collega's in Italië in deze zelfde EU hebben het beter voor elkaar!

 • vandyck

  Een beetje gelijk heeft die Dijksma wel maar tegenwoordig is alles met een enorme berg 'Administratieve rompslomp' . Iemand die braafjes doet wat ze zeggen is altijd de pineut en wie overal zijn gat aan veegt en maar raak boert houden ze altijd een hand boven het hoofd ! Wat ze in Italië 'maffia' noemen , dat noemen ze bij ons gewoon : 'den Boerenbond'

 • jfvanbruchem1

  Hadden ze 30 jaar eerder moeten verzinnen,en Prutser zal wel blijven prutsen.

 • Foxxy

  Als Polen t vraagt, en ik kan er ook van profiteren? Waar moet ik tekenen?

 • Foxxy

  Politiek gezien misschien niet een goede regel (past mij wel!)
  Maar in de politiek worden op dit moment zoveel kromme regels bedacht, dus eerste wat in me opkomt, hèhè,eindelijk een waar ik voordeel van heb!

 • Frans-Jan

  Ik ben ook voor afschaffen van regels met een hoop administatieve rompslomp, en daar kan ik er wel een paar van opnoemen als mevr Dijksma dat wil!

 • arib

  Zakelijk aanpakken, betalen, niet zeuren en je verantwoordelijkheid nemen. Als je bewust overschrijd dan ook de consequenties dragen en niet op je collega of belasting betaler afwentelen. Na 1 april een gezonde bedrijfsvoering toepassen als een verstandig ondernemer.

 • koestal

  als ze niet ineens kunnen betalen,dan zijn er wel meer problemen aan de hand

 • lammerink

  Laten we het op zijn grieks doen en in drie keer betalen nu niet daniet nooit niet

 • de beul

  Laat Italie hun rekening eerst maar es betalen.Als dat allemaal voor elkaar is,dan kunnen wij de laatste superheffing ook wel betalen!! gelijke monnikken,gelijke kappen!!

Laad alle reacties (13)

Of registreer je om te kunnen reageren.