Rundveehouderij

Nieuws 3347 x bekeken 1 reactie

Vergunning Dairy Breeding Center CRV

De gemeente Leeuwarden heeft de verleende vergunning voor de bouw van het Dairy Breeding Center in Wirdum ter inzage gelegd tot en met 11 februari.

Fokkerijorganisatie CRV wil haar Delta-Nucleus-fokbedrijf en bijbehorende kernfokactiviteiten concentreren op een locatie. Kern van het Delta-Fokprogramma is Delta-nucleus, waarin CRV de beste vrouwelijke fokdieren van Europa bij elkaar wil brengen. Die worden ingezet als stiermoeders.

Activiteiten bundelen in Wirdum

Het produceren van stieren uit deze stiermoeders gebeurt nu op het nucleusbedrijf in Terwispel. Dit laboratorium en het laboratorium in Harfsen vervullen een belangrijke rol in de bijbehorende embryoproductie. Deze activiteiten worden gebundeld in Wirdum.

De bestaande bedrijfsgebouwen op de beoogde locatie in Wirdum worden gesloopt op het karakteristieke voorhuis na. Voor het Dairy Breeding Center is ongeveer 17.500 vierkante meter aan bebouwing en/of verharding nodig.

Eén reactie

  • NoordHollander

    WELLICHT KUNNEN ZE OOK SAMENWERKEN MET KAT DIE
    WIL INVESTEREN IN DEZE TAK VAN SPORT.....

Of registreer je om te kunnen reageren.