Rundveehouderij

Nieuws 2077 x bekeken 3 reacties

RFC: 'Goede afspraken rond overstap Gielen'

FrieslandCampina is niet echt blij met het Franse commissariaat van vertrekkend financieel directeur Gielen. Maar een verbod 'zou niet hebben geholpen'.

Echt gelukkig is het bestuur van FrieslandCampina (RFC) niet met het commissariaat van vertrekkend financieel directeur Kees Gielen bij het Franse Sodiaal. Het is echter beter om goede afspraken te maken rond deze stap dan het te verbieden. Dit zegt coöperatievoorzitter Piet Boer.

Professionalisering Franse coöperatie Sodiaal

Gielen zal zich bij Sodiaal niet bezighouden met strategie en beleid, maar vooral adviseren bij de professionalisering van de Franse coöperatie. Sodiaal wil namelijk een moderner zuivelbedrijf worden.

Gielen wordt externe commissaris

Met een verbod van de kant van FrieslandCampina was een overstap volgens Boer hooguit een halfjaar tegen te houden geweest en waren verhoudingen misschien verstoord. Een oplossing 'in der minne' had dus de voorkeur.

Gielen wordt de eerst externe commissaris van Sodiaal, zonder stemrecht.

Laatste reacties

 • koeboertje

  Een beter salaris bieden , van t Hart is ook al weggegaan .
  Betaald Frc soms te weinig aan hun directie ?

 • Farmer4life2

  RFC heeft teveel melk. Waardoor de verwaarding de komende 5 jaar minder goed zal zijn dan toppers uit omliggende landen.

  Niemand zit te wachten op dit gezeik. Nederland gaat misschien wel helemaal niet dat super melkland worden dan is voor gehouden door o.a Rabobank etc.

  De kaarten zijn anders geschud dan 2 jaar geleden.

 • Foxxy

  Niet bijzonder professioneel ; Nagenoeg alle multinationals hebben contracten dat commissarissen niet naar soortgelijke ondernemingen kunnen vertrekken in soortgelijke functies!

  Anderzijds, bedankt voor het goed functioneren, en succes en geluk in je nieuwe baan toegewenst!

Of registreer je om te kunnen reageren.