Rundveehouderij

Nieuws

Ook Ierse zuivel actief in Nigeria

Ierlands grootste zuivelexporteur Ornua heeft in Nigeria een nieuwe fabriek geopend om melkpoeder te verpakken en verkopen onder zijn merk Kerrygold. Het gaat om een joint venture met de Fareast Mercantile Company Limited.

Ook de Ierse zuivel wil, in navolging van bedrijven als FrieslandCampina en Arla, meeprofiteren van de snel groeiende economie in dit Afrikaanse land.

Naar verwachting groeit de bevolking naar 413 miljoen Nigerianen in 2050. Daarbij moet de Ierse zuivel nieuwe markten aanboren om de snel stijgende Ierse melkproductie op te vangen.

Nigeria grootste importeur vol melkpoeder

Ornua gaat net als haar concurrenten melkpoeder importeren om vervolgens te verpakken in kleine sachets, die veelal op lokale markten in het land worden verkocht. Nigeria is volgens Ornua één van de grootste importeurs van melkpoeder en de grootste importeur van vol melkpoeder, in Afrika. In 2014 importeerde het land zo'n 166.000 ton aan melkpoederproducten met een marktwaarde van €455 miljoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.