Rundveehouderij

Nieuws 1812 x bekeken

FrieslandCampina in zee met Yoghurt Barn

FrieslandCampina levert biologische yoghurts aan Yoghurt Barn, een jonge keten van yoghurtrestaurants in vooral het westen van het land.

FrieslandCampina gaat ook nieuwe producten ontwikkelen voor de keten van yoghurtrestaurants, maar de zuivelonderneming investeert er niet in. Dit meldt een woordvoerder van FrieslandCampina.

Vierde Yoghurt Barn opent op Amsterdam CS

Op 14 december opende de vierde Yoghurt Barn op het Centraal Station in Amsterdam. Drijvende kracht achter het concept zijn Wouter Staal en zijn vrouw. Zij richtten in Utrecht de eerste Yoghurt Barn op.

Volumes biologische yoghurt nu nog klein

De volumes biologische yoghurt die de keten afneemt zijn nu nog klein, maar FrieslandCampina wil er toch bij zijn, aldus de woordvoerder. Dat is omdat de onderneming groeiperspectief ziet in de keten. Bovendien zorgt deelname voor veel zichtbaarheid. Daarom neemt FrieslandCampina ook deel in de marketing.

Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

Nieuwe bio-locatie Maasdam

De biologische yoghurt komt in beginsel uit de nieuwe bio-locatie Maasdam. Als het gaat om heel specifieke stromen, worden die mogelijk ergens anders ondergebracht. Zo is bio-dynamische zuivel ondergebracht bij Weerribben Zuivel.

Of registreer je om te kunnen reageren.