Rundveehouderij

Nieuws 2602 x bekeken

Bank of New Zealand verwacht nieuwe daling melkprijs Fonterra

De Bank of New Zealand (BNZ) verwacht dat Fonterra haar melkprijsverwachting begin december naar beneden moet bijstellen. Dat melden Nieuw-Zeelandse media.

De bank heeft haar melkprijsverwachting voor seizoen 2015/2016 verlaagd van omgerekend 23 naar 20,5 cent per kilo melk. Fonterra's melkprijsverwachting staat nu nog op ruim 21 cent. Begin december komt de zuivelgigant met haar nieuwe melkprijsverwachting.

Daling prijzen volmelkpoeder

Tijdens de afgelopen 2 internetveilingen van Fonterra zijn de prijzen van zuivelcommodities opnieuw gedaald. Ook voor de komende veiling gaat BNZ, op basis van de handel in termijncontracten op de NZX-beurs, uit van een nieuwe daling van de prijzen voor volmelkpoeder; de belangrijkste graadmeter voor de melkprijs van Fonterra. Daarbij maakt een dalende eurokoers dat de Nieuw-Zeelandse zuivelbedrijven veel last hebben van concurrentie uit Europa op de wereldmarkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.