Rundveehouderij

Nieuws 6357 x bekeken 10 reacties

Melk met extra geld voor boer vliegt de winkel uit

Leeds – De 'Milk for Farmers', waarbij de Britse supermarkt Morrisons belooft bijna 40 cent rechtstreeks aan de boer te betalen, vliegt de winkels uit. In sommige filialen moet Morrisons regelmatig nee verkopen, wat tot boze reacties van klanten leidt.

Milk for Farmers is 10 pence ofwel 14 cent duurder dan gewone melk. Op de verpakking staat met grote letters aangegeven dat 23 pence van de verkoopprijs naar de boer gaat. Als de melk afgeprijsd wordt omdat de verkoopdatum nadert dan houdt Morrisons zich nog aan de toezegging.

Klanten bereid meer te betalen

De melk wordt geleverd door Arla dat de benodigde productie ervan heeft onderschat. Inmiddels is 10 procent van alle verse melk die de supermarkt verkoopt 'Milk for Farmers'. ''Mensen zijn duidelijk bereid meer voor melk te betalen als ze weten dat het onze boeren rechtstreeks ten goede komt,'' aldus een woordvoerder van de supermarkt.

Laatste reacties

 • Trot

  klopt het dat we uitgeknepen worden door inkoop organisaties supermarkten

 • vink

  Dus alle andere zuivel is not for farmers.

 • ...............

  Das voor de tussenhandel, dat is wel logisch.

 • cross

  rechtstreeks bij boer kopen en niet via allerlei omwegen

 • alco1

  Dat sentiment is er ook voor biologisch.

 • hooghoes

  We moeten eens afleren om altijd maar meer te willen produceren , daarmee maken we elkaar kapot . De consumenten willen blijkbaar wel betalen .

 • PIETER123

  Hiermee is de overheid ook uitgespeeld door op de achtergrond om levensmiddelen goedkoop te houden.De vertaalslag voor Nederland zou kunnen zijn weidemelk-plus concept.Waarbij niet de 200 plus koeien boeren de fooi voor weide melk bepalen bij de zuivelindustrie.Zit me dan ook te ergeren dat dit nu de belangrijkste belangenbehartiger is voor melkveehouders. Blijkbaar gebruikt de overheid de zuivel om de KKM boom te behangen zodat ze zelf geen sluitende wetgeving te hoeven maken.Is net als mode en het weer de waan van de dag regeert zonder boerenverstand.

 • Mozes

  Het gaat waarschijnlijk alleen om verse drinkmelk en niet om andere zuivelproducten. In Nederland wordt slechts 30% van de geproduceerde melk in eigen land afgezet, daarvan slechts een heel klein deel als verse drinkmelk. Een regeling als in Engeland zal in Nederland dan ook geen enkele zin hebben.
  Daarnaast moeten wij ons ook afvragen of medelijden met de boer het sentiment is waarmee wij een hogere prijs voor onze melk willen beuren. Ik beur liever een hogere prijs omdat de consument waardering heeft voor de hogere kwaliteit, voedselveiligheid, duurzaamheid en dierwelzijn van Nederlandse melk.

 • Farmer4life2

 • Farmer4life2

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.