Rundveehouderij

Nieuws

Britse melkprijs nadert psychologische grens

Glasgow – De Britse zuivelcoöperatie First Milk heeft de melkprijs opnieuw verlaagd.

Met een verlaging met 1,6 pence per liter ligt de melkprijs voor boeren die voor de versemelkproductie leveren daarmee nu vrijwel op de psychologische grens van 20 pence (27,5 cent) per liter.

First Milk heeft de prijs sinds april vorig jaar vrijwel elke maand verlaagd. In totaal ligt de vergoeding daarmee nu ruim 15 eurocent lager dan aan het begin van het melkjaar. Volgens bestuursvoorzitter Jim Paice is ook de laatste verlaging weer te wijten aan de ontwikkelingen op de internationale zuivelmarkt. ''We zijn ons erg bewust van de problemen waar de buitengewone wisselvalligheid op de markt toe leidt voor onze leden en de melkveehouders elders in de wereld.'' Paice voegt daar aan toe 'dat het voorlopig nog wel erger wordt voordat we een verbetering zien.' ''We hebben geen idee hoe lang deze neerwaartse trend nog zal duren, maar doen er ondertussen alles aan om ons bedrijf en onze fabrieken zo veel als maar mogelijk is veilig te stellen.'' Ook andere grote Britse melkverwerkers, zoals Arla UK en Dairy Crest, hebben al een verdere verlaging van de melkprijs per 1 februari aangekondigd.

Of registreer je om te kunnen reageren.